Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

(Kite)Surf spots in directe omgeving!

Activiteiten

Watersporten

De Friese meren lenen zich voor vrijwel alle watersporten. In het chalet vindt u specifieke informatie over het huren van (zeil)boten, supboards, kano’s etc. Hiertoe zijn allerlei mogelijkheden! Heeft u voorafgaand aan uw bezoek een specifieke vraag? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

(Kite)surfen:

Het kitesurf-walhalla! Het IJsselmeer geeft u mooi vlak water, waardoor surfen en kitesurfen hier uitstekend beoefend kan worden. Diverse (kite)surf spots in de directe omgeving van het chalet: Mirnster klif (2km), Stavoren (10km), Hindeloopen (15km), Lemmer (17km) en Workum (18km). Voor alle winden vindt u een geschikte spot. Uitzonderlijke Noorderwind? Dan kunt u ook nog op de Afsluitdijk (39km) terecht.

Vissen:

Hanteert u de VISplanner app voor de geschikte viswateren in de buurt. Tal van mogelijkheden. De Wyldemerk (2km) is een prachtig rustig plekje midden in de natuur.

Strand en zwemmen

De camping voorziet u van een verwarmd buitenzwembad, maar met mooi weer is het natuurlijk fijner om in de natuur te zijn. Ook hiertoe zijn tal aan mogelijkheden:

Stranden

Op slechts 2 kilometer is een klein strand en een Paviljoen aan het IJsselmeer: het Mirnster Klif. Ook kunt u uitstekend zwemmen in de Wyldemerk (natuurgebied op 3 kilometer) en op 5 kilometer bij Strandpaviljoen en recreatieterrein De Hege Gerzen tegen een kleine vergoeding van 1-2 euro (De Hege Gerzen). Bij laatstgenoemde vindt u ook Sybrandy’s Speelpak, het goedkoopste attractiepark van Nederland.

Binnenzwembaden

Is het te koud om buiten te zwemmen en bent u op zoek naar een binnenzwembad? De dichtstbijzijnde vindt u op Camping de Kuilart te Koudum. Zwembad Ny Suderse in Lemmer (17km) kunt u combineren met een bezoek aan dit gezellige “grote” dorp. Swimfun Joure (26km) is het enige subtropische zwembad in de omgeving.

Overige activiteiten

Fietsen en wandelen:

De fiets- en wandelmogelijkheden zijn onbegrensd, hierover heeft u meer kunnen lezen in het menu Omgeving. Knooppunt 14 en 17 van het ANWB fietsroutenetwerk bevinden zich resp. links en rechts van de ingang van de Camping.

Golfen:

In de directe omgeving vindt u 2 golfbanen:
Prachtige 9-holes natuur golfbaan van Golfclub Gaasterland op slechts 7 minuten rijden (5 km) vanaf Camping Rijsterbos. Wilt u hier een rondje spelen, stuurt u mij dan een berichtje. Ook huur/leen van golfclubs van de Pro en lessen van de Pro (Rob Oosting) behoort tot de mogelijkheden. Bij Golfclub Gaasterland hebben ze een prachtig terras en kunt u uitstekend lunchen van de kleine kaart.
De 18-holes Burggolf Golfbaan Sint Nyk te Sint Nicolaasga is ook de moeite waard. Hier heb ik geen contacten en dus kunt u de website raadplegen voor meer informatie.
Liever naar een Pitch en Putt? Ook dat kan in de directe omgeving, te Koudum.

Paardrijden:

Gaasterland biedt een uniek netwerk van ruim 30 kilometer aan ruiterpaden.
Bij Stal de Leye, op slechts 1 kilometer van het chalet, kunt u diverse buitenritten boeken. Voor meer info zie: Stal de Leye.
Manege Gaasterland, op slechts 3 kilometer fietsen, biedt diverse ruiter- en men faciliteiten. Hier kunt u een box huren om zo uw eigen paard(en) mee te kunnen nemen.

Kinderen:

In het eerder genoemde goedkoopste attractiepark van Nederland, Sybrandy’s Speelpak, kunt u zich uitstekend met uw kinderen vermaken! Voor meer informatie zie Sybrandy’s Speelpark.

Zie steden en dorpen – Terherne, het Kameleondorp!

Alpaca boerderij Alpacaworld te Workum

Solex-verhuur:

Verhuur van een Solex, scooter, eend én boot op slechts 1 kilometer van het chalet. Diverse arrangementen worden u aangeboden bij: Op Paed.

Horeca en Musea:

Vele opties staan beschreven in het informatieboekje in het chalet.