Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Gaasterland, het glooiende landschap van Friesland

Natuur

Gaasterland en zijn bossen

U kunt gratis gebruik maken van 2 aanwezige elektrische fietsen waarmee u de directe omgeving kunt verkennen. Chalet de Huismus staat in de streek Gaasterland. Gaasterland ligt in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân en is onderdeel van de Gemeente Fryske Marren (Friese Meren). Deze streek is glooiend en bosrijk, het hoogste punt vindt u op 2 kilometer van het chalet vlakbij Oudemirdum en is 12,7 meter boven NAP. Meer over de geschiedenis van Gaasterland en overige leuke informatie vindt u op Waterland van Friesland – Gaasterland.

In de directe omgeving vindt u de prachtige Gaasterlandse bossen. Het Chalet staat direct aan het Rijsterbos, één van de bekendste bossen van Friesland welke zich uitstekend leent voor wandelingen. Regelmatig wordt er door het Fryske Gea een wandeling georganiseerd door dit eeuwenoude bos.
Het bos bij Oudemirdum, wat uitloopt in o.a. het Lycklamabos, beschikt over meerdere verharde fietspaden. Uiteraard zijn alle bossen in de omgeving ook geschikt voor ruiters en mountainbikers.

Zuiderzee

Gaasterland ligt aan de prachtige kust van de vroegere Zuiderzee. De Afsluitdijk heeft deze zee in 1932 omgetoverd tot het IJsselmeer. Gaasterland heeft diverse kliffen, welke een overblijfsel zijn van de voorlaatste ijstijd. De kliffen geven u een magnifiek uitzicht over het IJsselmeer.

Er zijn twee strandjes aan de voormalig Zuiderzee in de directe omgeving, waar zonaanbidders hun afkoeling kunnen zoeken. Vanwege het ondiepe water van het IJsselmeer is het uitstekend geschikt voor kinderen. Het dichtstbijzijnde strand vindt u bij het Mirnster Klif op slechts 2 kilometer van het chalet.

Ook Vogelaars kunnen te kust en te keur. Op zo’n 5 kilometer is natuurreservaat de Steile Bank te vinden, waar zelfs regelmatig grote roze vogels (Flamingo’s!) gebroederlijk met de witte Lepelaars door het ondiepe water lopen.

Bij bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum kunt u meer informatie vinden over het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Dit is tevens de VVV van de omgeving en ze verstrekken diverse prachtige wandel- en fietsroutes.

Fryske Marren

Alle Friese meren staan met elkaar in verbinding! Dat maakt Friesland en zijn meren uniek. Of u nu wilt varen in een sloep, zeilen, zonnen, vissen, (kite)surfen, suppen of een andere watersport wilt beoefenen, bij ons zit u goed!

Vlakbij ons chalet vindt u enkele grote meren zoals het Slotermeer, de Fluessen en het Heegermeer. Maar vergeet niet het prachtige kleine meertje de Wyldemerk. Midden in de bosrijke omgeving kunt u allerlei watersporten beoefenen, fietsen of wandelen langs wuivend riet, zonnen op een idyllisch strandje of vissen op de meest prachtige stekken.

Meer leuke informatie over de Friese Meren vindt u op: Waterland van Friesland – Friese Meren.

Op de andere pagina’s onder het menu “Omgeving” vindt u meer informatie over allerlei activiteiten en de nabije Steden en Dorpen.

Kortom, in de nabije omgeving voldoende ingrediënten om van uw vakantie een succes te maken! Gaasterland is bruisend en gezellig toeristisch.